Trinaesta nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Trinaesta nedjelja kroz godinu

Trinaeste nedjelje kroz godinu sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu, a sveta misa u 11 sati slavljena je u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Evanđeoski odlomak koji smo danas slušali završetak  je govora pred poslanje učenika kod Mateja. Učenici trebaju znati što ih sve očekuje kad, u Isusovo ime, idu k ljudima. U nasljedovanje spada i to da se ne smije nikoga i ništa staviti ispred Isusa. Tu se misli i na obiteljske veze i spremnost, zbog Isusa, nositi križ.  To ne zvuči samo oštro, nego to može biti i oštro i teško. Nitko ne smije stvarati iluzije. U kraljevstvu Božjem se jednostavno izvrću neka mjerila o dobitku i gubitku života. I zato učenici trebaju znati da, s njima, k ljudima dolazi sam Isus, a s njim i Otac  i to neovisno o tome je li poslanik ugledan među ljudima ili spada među „malene". Što se čini njemu, čini se Isusu i obrnuto. Zahtjev i obećanje ovdje stoje, jedno uz drugo. Da li smo mi svjesni da nasljedovanje  ima takvo značenje?

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se