Četrnaesta nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Četrnaesta nedjelja kroz godinu

"Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako." - misao je dana iz evanđelja.

Svete mise su danas slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Vidi se polako da je vrijeme godišnjih odmora i vručina, ali nas crkva i nedjeljna misa uvijek zove da se odmorimo kod Gospodina, u njegovom hramu.

Prvo i drugo čitanje pročitala je Petra Knežević, a psalam je pročitao Tomislav Klarić. Molitvu vjenika pročitale su naše ministrantice.

Tko Isusov poziv prihvaća i želi biti otvoren Božjoj ponudi, taj smije doći k njemu sa svojim brigama i teretima. Da se time ne misli na nekakav kičasti svijet spašenih, kaže jasno r 29:  Prihvatiti poziv znači prihvatiti Isusov jaram  i svoj život usmjeriti prema Božjim zapovijedima.  Isusova propovijed potiče i hrabri, prihvaćanje jarma i poziva nije nikakvo opterećenje, a ni teret nije težak (r 30). Konačno, Božje spasenje je ispunjen život u sigurnosti kod Boga.

Evanđelje nas i danas poziva na odluku. Vjerujem li Božjem Mesiji i njegovoj objavi? Hoću li biti njegov učenik i dopuštam li da me on izgrađuje i uči pa i ako nauk izgleda težak?  Prihvaćam li poziv?

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se