Sedamnaesta nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Sedamnaesta nedjelja kroz godinu

Sedamnaeste nedjelje kroz godinu 30. srpnja 2017. godine svete mise su slavljene u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati i obje mise predvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac.

Župnik Luka Blažević je ovaj vikend na susretu duhovnih zvanja koji su rodom iz Jajca.

Prvo čitanje na svetoj misi u 9 sati pročitala je Ivana Đapić, a psalam, drugo čitanje i molitvu vjernika Roberta Pešava.

Kako izraziti tajnu, bit, narav Kraljevstva nebeskoga? Prispodoba o dragocjenom biseru i skrivenom blagu podsjeća na jezik bajki. Isus kaže: “Kraljevstvo je nebesko kao kad je blago skriveno…”. Bog je, dakle, skriven, nije svima očit, ne stoji na putu.
Ta činjenica oduvijek zbunjuje ljude. Zašto se Bog jasno ne pokaže? Posvjedoči da postoji? Zašto je tako malo vidljiv, tako neprimjetan i skriven "svjetskim očima"? Bog ulazi u naš svijet na skrovit način, tiho i lagano u dubinu našeg srca. On je oduvijek s nama samo ga trebamo potražiti u tišini i smiraju svoje duše, a ne u žurbi svijeta.
Kraljevstvo je Božje istinska stvarnost koju treba uvijek iznova otkrivati i čovjek je pozvan da otkriva njegove tragove u povijesti i u svom osobnom životu.
Ako smo za tjelesno zdravlje, za ovaj vremeniti život, spremni potrošiti sve što imamo, koliko bismo, kao kršćani, trebali biti spremni sve potrošiti na stjecanje života vječnoga.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se