Nedjelja Preobraženja Gospodinova

Objavljeno   

Nedjelja Preobraženja Gospodinova

U nedjelju 6. kolovoza 2017. godine na osamnaestu nedjelju kroz godinu ili blagdan Preobraženja Gospodinova sveta misa u 9 sati slavljena je u Širokoj Kuli i predvodio ju je župnik preč. Luka Blažević.

Misu u 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku predvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac, a propovijed je rekao župnik Blažević koji je također vodio obred krštenja malene Julijane Orešković. Čestitamo im na sakramentu krštenja i daru života.

Danas slavimo blagdan Preobraženja Gospodinova. Ovaj uzvišeni događaj iz Kristova života opisali su sinoptici Matej, Marko i Luka. Spominje ga i sveti Petar u svojoj drugoj poslanici jer je s Ivanom i Jakovom bio očevidac tog događaja kojeg nikada nije mogao zaboraviti.

U drugoj polovici svog života Isus se s trojicom odabranih apostola popeo na brdo Tabor. Bila je noć. Gospodin je po običaju molio, a učenici su od umora  zadrijemali. Dok je Isus molio, lice mu je zasjalo kao sunce, a njegove haljine postale tako sjajno bijele kako ih nijedan bjelilac na zemlji ne može izbijeliti.

U Preobraženju Kristovu gledamo i obećanje vlastitog preobraženja po vjeri i Kristovu zahvatu. To bi nas trebalo poticati da u svom svakodnevnom životu nastojimo pobjeđivati negativnosti i uvijek misliti na krajnji ishod svega što činimo, što znači gledati iz perspektive vječnosti.

Blagdan Preobraženja Gospodinova podsjeća nas na Euharistiju. Ona je za nas sakrament preobraženja, a primanje svete pričesti je sjeme tog preobraženja.  

Na kraju svete mise župnik Luka Blažević zahvalio je vlč. Ivanu Blaževcu na svakoj pomoći u našoj župi. On uskoro kao vojni svećenik putuje u Afganistan u misiju 6 mjeseci zajedno sa snagama Hrvatske vojske. Neka mu je sretan i blagoslovljen boravak u Afganistanu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se