Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu

Dvadeset i druge nedjelje kroz godinu 3. rujna 2017. godine sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu rujnu. Sveta misa u 11 sati slavljena je u Ličkom Osiku.

Na svetoj misi u 11 sati prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, psalam je odpjevala Lucija Orešković dok je drugo čitanje pročitala Ana Karić. Molitvu vjernika pročitali su ministranti.

U današnjem evanđelju opet susrećemo Petra. Unatoč svojoj velikoj vjeri Petar je ipak pokazao, da previše razmišlja na zemaljski način. On je Isusu predlaže da svoj program pokuša ostvariti bez žrtve na križu. Želi, da Isus bez muke, patnje i smrti bezbolno prođe ovim životom.
No, Božji planovi su drukčiji od ljudskih, i ljudima su teško shvatljivi. Čovjek bi mnogo toga htio postići bez žrtve, a Bog u Isusu Kristu vidi, da je to najbolji način za spasenje svijeta. Po Isusovu križu, muci i smrti svi će se ljudi moći spasiti. Stoga Isus svima daje preporuku: hoće li tko za mnom, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom, neka se odrekne sebe. Što znači odreći se samoga sebe?
Odreći se samoga sebe znači odreći se onoga što nas previše veže uz zemlju, uz ono što brzo nestaje, propada i nema stalnog trajanja. To su naši zemaljski prohtjevi, strasti i sebičnosti.
I mi bismo često htjeli mnogo toga postići bez križa i muke u životu. Međutim, Isus od nas traži i očekuje da hrabro stojimo iza svojih svakodnevnih zadataka i dužnosti. Očekuje našu hrabrost i dosljednost u nošenju križa. Da hrabro i jednostavno prihvatimo osnovne okvire svog života kao jedinstven prostor gdje možemo ispuniti volju Očevu. Želi da upravo taj križ prihvatimo i da u njemu steknemo svoj život služeći drugima.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se