Drugi dan trodnevnice - Četiri puta kršćanstva

Objavljeno   

Drugi dan trodnevnice - Četiri puta kršćanstva

U petak 22. rujna 2017. godine u župnoj crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli slavljena je sveta misa drugog dana trodnevnice povodom zaštitnika župe sv. Mateja.

Svetu misu je predvodio fra Drago Bojić u suslavlju s župnikom Lukom Blaževićem.

U svojoj propovijedi fra Drago je nastavio s razmišljanjem o našoj kršćanskoj vjeri.

Kod nas u kršćanstvu postoje 4 puta kršćanstva. Prvi put je osobna vjera koju smo primili preko svojih roditelja ili zajednice u kojoj živimo. To što nam je usađeno, to trebamo živjeti poput Krista jer naša vjera nije narodna. To se očituje u Sv. pismu koje govori da su uska vrata koja vode u kraljevstvo nebesko.

Drugi put nam govori da kršćanstvo nije moć. Isusa su željeli zakraljiti, ali on na to nije pristao. Govorio je da njegovo kraljevstvo nije od ovoga svijeta.

Treći put kršćanstva je put pobožnosti Križnog puta. Ova pobožnost može biti i osobna jer u njoj možemo naći sebe u nekim životnim situacijama.

Zadnji put je put rana. Isus se predao za sve nas svojom žrtvom na križu. Mi također budemo ranjavani zbog loših postupaka i načina života, ali bi u sebi trebali uvijek imati Isusa kako se za nas žrtvovao. Žrtve nam nisu drage, ali ih trebamo prihvatiti.

Ponavljajući ova 4 puta u svom životu možemo puno postići na našem duhovnom planu. Neka nam u svemu tome pomogne sv. Matej!
 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se