Bivši logoraši svetom misom zahvalili za dar života

Objavljeno   

Bivši logoraši svetom misom zahvalili za dar života

U nedjelju 5. studenog 2017. godine svetom misom u 11 sati logoraši srpskih koncetracijskih logora sa našeg područja zajedno sa kolegama iz Gline i Splita zahvalili su za dar života, za žrtvu i pomoć Boga da su mogli to sve proživjeti. Kod nas u župi uvijek se okupljaju prve nedjelje nakon blagdana Svih Svetih. To im je ujedno prilika da izmjene pokoju riječ. Svetu misu predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

Ispred svih logoraša na kraju svete mise sve prisutne je pozdravio predsjednik udruge svih logoraša u Hrvatkoj Ivan Turudić te je svima prisutnima ispričao jedno svjedočanstvo sa zarobljavanja.

Na svetoj misi danas imali smo radost dva krštenja. Milan Butković i Antonia Sušić krstili su svoju kćer Miu. Kumovi na krštenju bili su Magdalena Glušac i Ivan Tomljenović.

Drugo dijete koje je kršteno, kći je Marka Oreškovića i Katarine Fero. Roditelji su svojem djetetu dali ime Iris. Kuma na krštenju bila je Melita Batinić iz Ličkog Osika.

Velika hvala ide i Stipi Perliću iz Gospića koji je predsjednik udruge naše ličko-senjske županije logoraša Srpskih koncetracijskih logora koji se trudi svake godine organizirati ovaj susret.

Nakon svete mise svi zajedno su ručali u Pastoralnom centru naše župe.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se