Trideset i druga nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Trideset i druga nedjelja kroz godinu

Polako se približavamo kraju ove liturgijske godine. Svete mise na trideset i drugu nedjelju kroz godinu slavljene su u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.

U svojoj propovijedi preč. Luka Blažević, osvrnući se na nedjeljno evanđelje, istaknuo je: "Iz Gospodinove prispodobe moguće je iščitati tri poruke: 1) poziv na budnost, 2) u životu se ne može sve kupiti ili posuditi; 3) moguće je zakasniti i ne ući u svadbenu dvoranu, tj. moguće je promašiti životni cilj.

Prispodoba nas poziva da živimo pripravno baš poput mudrih djevica, da budemo budni, da nas zlo ne savlada te da budemo budni za dobro. Nitko od nas ne zna časa kad će ga Gospodin pozvati. Njegova je riječ: „Bdijte dakle, jer ne znate ni dana ni časa“. Sve ove tri Gospodinove pouke i poruke susrećemo u svakom misnom slavlju. On sam dolazi da nas pohodi, da nas sobom obasja i obdari. Valja nam stoga biti budni.

Ako smo uistinu spremni za nedjeljni susret s Gospodinom u misnom slavlju, s duhom čistim od smrtnih grijeha, sa srcem koji gori ljubavlju prema svome Bogu, tada nas onaj dan i onaj čas neće zateći nespremne, tada ćemo uvijek biti spremni za susret oči u oči s našim Gospodinom. Predokus tog susreta je naš nedjeljni susret s Gospodinom u svetom misnom slavlju. Svi zajedno molimo jedni za druge da nitko, ama baš nitko od nas, kad mu dođe vrijeme, ne čuje one riječi: „Ne poznam te!“, nego one druge blagoslovljene riječi: „Dođi, vjerni slugo. Uđi u radost gospodara svoga“

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se