Trideset i treća nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Trideset i treća nedjelja kroz godinu

Polako se bliži kraj ove liturgijske godine i nedjelja Krista Kralja. Svete mise danas na trideset i treću nedjeju kroz godinu slavljene su u 9 i 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Obje svete mise predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

Na svetoj misi u 11 sati prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, psalam je odpjevala Lucija Orešković, a drugo čitanje pročitala je Maja Lasić.

Tekst evanđelista Mateja svakog od nas korjenito susreće s pitanjem kako se postavljamo prema životu, živimo li sukladno svojim sposobnostima. Moramo se dobro služiti darovima koje smo od Boga primili. Svakome je Bog dao prema „njegovim sposobnostima“ koliko mu je potrebno za spasenje. Nije važno koliko smo i kakve darove primili, nego kako ih upotrebljavamo. Lažna je poniznost koja ne koristi Božje darove. Tko sakriva talent takav je „sluga zli i lijeni“, onaj je koji u sebi zatvara dar vjere, pred strahom da je ne izgubiti. Bog je darežljiv ali traži da primljene darove upotrebljavamo u izgradnji boljeg svijeta, u službi drugima, budući da ćemo po dijelima ljubavi biti suđeni. Moramo ne samo čuvati se zla, čuvati se grijeha, nego i činiti dobro. Kršćanin, svatko od nas bez izmicanja, mora nepokolebivo naviještati Božju ljubav koja je jednaka za sve ljude, koja nije skučena na ovo zemno obzorje. Ali isto tako mora dati vjerodostojno svjedočanstvo, da se ostvari pravednost, da se poštuje ljudsko dostojanstvo, da se očituje Božja ljubav, da se izgradi čovjek, koji je Božja slika. Radimo svoj posao, budimo vrijedni i pošteni izgrađujući društvo u kojem živimo, poštujući sve i svakoga i dajući svakom što mu pripada, budimo prava Božja djeca i prava Njegova slika ovdje na zemlji.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se