Zboraši našeg dekanata proslavili su svoju nebesku zaštitnicu sv. Ceciliju

Objavljeno   

Zboraši našeg dekanata proslavili su svoju nebesku zaštitnicu sv. Ceciliju

U srijedu 22. studenog 2017. godine na svetkovinu sv. Cecilije, zaštitnice liturgijskog pjevanja u Gospiću je održan susret župnih zborova Gospićkog dekanata.

Susret je započeo upjevavanjem u dvorani Caritasa gdje su svi zboraši uvježbali pjesme koje su svi zajedno pjevali na svetoj misi u 18 sati.  Lijepo je bilo čuti to zajedništvo glasova u prepunoj katedrali kasnije.

Svečanu svetu misu u 18 sati u gospićkoj katedrali predvodio je generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević. U koncelebraciji su sudjelovali: gospićki župnik vlč. Mario Vazgeč, župnik Kosinja vlč. Pero Jurčević, župnik Perušića vlč. Mile Šajfar, župnik Ličkog Osika i Široke Kule preč. Luka Blažević, župnik Bilaja vlč. Zlatko Sušić, župnik Brušana, Trnovca, Smiljana i Bužima preč. Nikola Turkalj i kancelar biskupije preč. Mišel Grgurić.

Svima prisutnima propovjednik je približio blaženstva koja smo čuli u evanđelju kao i primjer života sv. Cecilije koja je umrla mučeničkom smrću i čestitao okupljenima njihov dan.

Nakon svete mise predstavili su se zborovi pjesmama sljedećim redom:

  1. Udruženi župni zbor župa Ličkog Osika i Široke Kule
  2. Udruženi zbor župa Bilaj i Ličkog Ribnika
  3. Udruženi zbor župa Brušani i Trnovca
  4. Župni zbor iz Perušića
  5. Katedralni ili župni zbor iz Gospića

Kroz program predstavljanja zborova vodio je vjeroučitelj Franje Puškarić.

Nakon predstavljanja zborova svi zajedno su otpjevali pjesmu Zdravo djevo te je napravljena zajednička fotografija.

Kako susret ne bi odmah završio druženje zboraša nastavilo se večerom, druženjem i pjesmom u Pastoralnom centru u Ličkom Osiku.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se