Umro je vlč. Alojz Kukec

Objavljeno   

Umro je vlč. Alojz Kukec

S vjerom i nadom u vječni život, javljamo svećenicima, redovnicima i redovnicama Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije, župljanima, prijateljima, znancima i ostalim vjernicima da je u Hospiciju u Rijeci 21. prosinca 2017., u 81. godini zemaljskog života i 62. godini svećeništva, prešao u kuću Očevu vlč. ALOJZIJE KUKEC, umirovljeni župnik u 81. godini života i 52. godini svećeništva.

Ispraćaj tijela dragog nam pokojnika bit će u petak, 22. prosinca 2017. u 15,00 sati u kapeli Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci. Pogreb vlč. Alojza će biti u župi rođenja u Lukaču u 14 sati. Naša župa organizira autobus za odlazak na pogreb, a vrijeme polaska je u 8 sati ispred župne crkve u Ličkom Osiku. Tko želi ići na pogreb neka se javi u župni ured ili župniku Luki Blaževiću.

Počivao u miru Božjem!

Vlč. Alojz Kukec došao je u Liku kao kapelan 1966. u Gospić i ubrzo preuzeo župe Lički Osik, Lički Novi i Široku Kulu te u njima ostao do premještaja u Selce, ljeti 1994. godine. Tijekom Domovinskog rata, nakon što su, 1. rujna 1991., Srbi iz „novog" Ličkog Osika, crkvu u Ličkom Osiku zasuli granatama i zapalili, kao i župni stan, vlč. Kukec dobio je smještaj u jednoj sobici kao duhovnik gospićke bolnice, odakle se brinuo za obnovu osičke crkve Sv. Josipa u čemu su mu pomagali župljani, kao i prijatelji iz Austrije.

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se