Četvrta nedjelja došašća - Predstavljanje krizmanika - Badnjak

Četvrta nedjelja došašća - Predstavljanje krizmanika - Badnjak

Ove godine poklopilo se puno događaja na današnji dan u slavlju Crkve. Slavljena je 4. nedjelja došašća, Badnjak je te su u našoj župi predstavljeni kandidati koji se pripremaju za sakrament sv. potvrde.

Svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u Ličkom Osiku.

Danas slavimo 4. nedjelju došašća, jedan hod prema Božiću približuje se svome kraju. Ovih dana prije same svetkovine Rođenja Gospodnjega tj. prije Božića naše su misli okrenute rođenju Isusa Krista, Spasitelja svijeta. Da bi smo razumjeli razlog božićne radosti, moramo obnoviti svoju vjeru u Isusa Krista. On je vječni Sin Očev, od vijeka s Ocem i Duhom Svetim jedno u jednoj božanskoj naravi. Dakle on je pravi Bog.

Utjelovio se u djevičanskom krilu uvijek Bezgrešne Prečiste Djevice Marije da uzme našu ljudsku narav koja je neodjeljivo sjedinjena s božanskom osobom vječne Riječi. Utjelovljenje je dar ljubavi grješnim ljudima da mogu biti oslobođeni od ropstva grijeha i zloduha, zavodnika naše duše te da ponovno budemo u Sinu posinjeni za besmrtni život u neizrecivoj ljubavi i blaženstvu Presvetog Trojstva. Isus dolazi u ovaj svijet da zajedno s nama putuje teškim putem čovječanstva. Unatoč svoj tami zla, grijeha, sukoba i smrti, upravljeni smo svjetlu, svom izvoru, na putu smo u domovinu svjetla, to je naš cilj.

Tako je Bog iz svoje vječnosti ušao u naše vrijeme da bude čovjek za nas i s nama kao Spasitelj. To je objava ljubavi Božje u punini, sve do žrtve na križu. Čovjek je uvijek u svojoj povijesti tražio Boga, ali je i Bog tražio čovjeka. Taj susret između Boga i čovjeka dogodio se u osobi Isusa Krista jer Isus Krist je pravi Bog i pravi čovjek. Došao je među nas ljude, ne u sili i moći, nego došao je rodivši se kao dijete u siromaštvu betlehemske štalice. Htio je reći svijetu i čovječanstvu: „Ne bojte se jer dolazim k vama iz ljubavi da vas ispunim mirom, radošću, u međusobnoj ljubavi.

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je Petra Knežević. Psalam je otpjevala Lucija Orešković uz orguljašku i vokalnu pratnju svoje sestre Jelene. Njih dvije su se vratile ovih dana iz Zagreba u svoj rodni kraj i odmah se uključile u liturgijska slavlja. Drugo čitanje pročitala je Maja Lasić, a molitvu vjernika naši ministranti.

Na kraju svete mise cijela župna zajednica se pomolila za pokojnog župnika Alojza Kukeca koji je jučer bio pokopan u svojoj rodnoj župi.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se