Svetkovina Marije Bogorodice - Nova godina

Objavljeno   

Svetkovina Marije Bogorodice - Nova godina

Slaviti Novu godinu na ispravan način nije lako. Za nas kršćane to znači nešto više nego samo zaželjeti jedni drugima sretnu Novu godinu.

U Otk kaže Bog: „Gledaj, sve činim novo!“ Novost moramo ozbiljno uzeti. Treba vjerovati da ti Bog daje nove mogućnosti, pokazuje nove putove, ulijeva u tebe novu čežnju. Vrlo je lijep i jak osjećaj da ništa u životu ne treba biti stereotipno, ponavljanje starih navika i kalupa. Tvoj život može biti obnovljen i neprestano se obnavlja.

Nova godina nosi nas ususret novom životu, novim doživljajima, kušnjama, trpljenjima, bolima ali i sigurnim izlascima iz svega bolnoga u uvijek zdravo, čestito i vječno. Poput dobrog prijatelja Nova godina dolazi ti šapnuti da ne dopustiš da ti dani prolaze prazni. Ona bi ti htjela reći kako ideš ususret vremenu koji neće nikad proći, a to je vječni život. Nova godina će ti šapnuti da je vrijeme u Božjoj ruci. Nova godina je nova prilika koju Bog nudi ljudima da učine život na zemlji boljim, ljepšim i zanimljivijim. Dana nam je još jedna prilika koja se nikad više neće ponovit, moramo to dobro iskoristit.

Najbolje je poći s Bogom i njegovim blagoslovom. Ne znači da neću imati poteškoća nego, što je još važnije, da neću ovu priliku prokockati ili izgubiti, dapače nastojat ću je maksimalno iskoristit.

Na Novu godinu Crkva slavi svetkovinu Marije Bogorodice. Vjernička zajednica pozvana je da gleda u Svetu Bogorodicu Mariju, da shvati kako treba živjeti vjernost daru koji nam je Otac dao u Kristu. Kao Marija i mi moramo živjeti svoju vjernost i svetost Bogu, ne tražeći svoju slavu, da nas drugi hvale, da budemo odijeljeni od drugih, nego da živimo svoju vjernost Kristu u svagdanjem životu, u susretu s ljudima; da ne tražimo društvo prolaznih ljudskih veličina, već one malene, potrebne ljubavi i topline. I mi moramo poput Marije „pohranjivati događaje i prebirati ih u svom srcu,“ što znači razmatrati i produbljivati svoju vjeru i živjeti, da budemo kao i Marija bogati u Bogu, te svjedočiti svoju vjernost i ljubav prema Bogu i prema bližnjemu u svijetu punom mržnje, osvete, nevjere, laži, nasilja.

Gledati nam je u Božje ruke, odatle nam uvijek dolazi pomoć. Jer samo je jedan Stvoritelj neba i zemlje, i samo taj jedan ima vlast nad svim našim neprijateljima. Zakoračite hrabro u novu godinu. Ne dopustite da vas vrijeme gazi, nego ispunjajte vrijeme svojim darovima, te ga oslobađajte od ropstva i straha, a sebe ispunjajte slobodom i budnošću. Važno je načiniti prvi korak, slijedeći će biti lakši. Važno je vidjeti što hoćeš od svoga života i danas odlučiti ići tim smjerom.

Što Vam želim u Novoj godini: Da imate zdravlja, da imate sreće, da se ostvare vam želje i manje i veće, da zračite vedrinom, a odbacite tugu, da liniju života imate dugu, da vam se snovi ostvare na javi, da lijepe misli imate u glavi, da vam drage osobe budu dio sna, i da vam sve u novoj godini počinje sa DA! Sretna Nova godina svakom srcu, svakoj obitelji i cijelom zajedništvu! Hrabro!!!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se