Nedjelja krštenja Gospodinova - završetak božićnog vremena

Objavljeno   

Nedjelja krštenja Gospodinova - završetak božićnog vremena

Blagdanom krštenja Isusova zaključujemo slavlje božićnih dana. Svete mise na današnji dan slave se u 9 sati u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli  i  u 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Od Isusova rođenja do krštenja na rijeci Jordanu izmijenilo se poprilično godina. O tom međuvremenu ne znamo mnogo detalja Isusova života. Ali kada je nastupilo vrijeme za javni nastup, Isus staje u povorku grešnika kako bi primio krštenje od Ivana Krstitelja.

Zadivljuje do koje se mjere Bog poistovjetio s čovjekom. Isus, krsteći se zajedno s ljudima potrebnim obraćenja, naznačuje da je na zemlju i došao radi čovjeka, i to radi grešnoga čovjeka. Kako lijepo to izražava božićna pjesma: Ljubav Božja prevelika primi pravu put čovjeka; s neba siđe dolje radi grešnika, rodi se u štali radi čovjeka.

Vjerovatno nam je svima poznata i ona Isusova rečenica „da ne trebaju zdravi liječnika, nego bolesni, ta nisam došao zvati pravedne, nego grešne“. Isus se ne ustručava biti u društvu grešnika. Koliko samo divnih susreta Isusa s grešnicima pronalazimo u evanđeljima. Nikada nije bježao od grešnoga čovjeka. Nije ga osudio niti prekrižio. Jedino što za Isusa zavrjeđuje osudu jesu sami grijesi, nikada čovjek. Isus čovjeka uvijek vrednuje kao sliku Božju, kao ljubljeno Božje dijete. I zato takvima Isus uvijek daje novu priliku i šansu, pozivajući ih na obraćenje.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se