Treća nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Treća nedjelja kroz godinu

Svete mise na treću nedjelju kroz godinu slavljene su u 9 i 11 sati u župnoj crkvi sv. josipa u Ličkom Osiku.

Na svetoj misi u 11 sati prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, psalam je odpjevao zbor, a drugo čitanje pročitala je Roberta Pešava. Molitvu vjernika pročitali su ministranti.

Evanđelje nam donosi početak Isusova propovijedanja i poziv prvih učenika. Sažetak Isusova djelovanja Marko iznosi u četiri tvrdnje: „Ispunilo se vrijeme, približilo se Kraljevstvo Božje!

Obratite se i vjerujte Evanđelju! Središnja je misao obraćenje; što znači novo vrednovanje samih sebe i ljudi oko nas, novo vrednovanje života i svih životnih iskustava. Znači promatrati sve s Božjeg gledišta, vagati sve Božjom vagom. Angažirati se za bolji svijet.

Poziv učenika je primjer otvaranju Kraljevstva. Misao vodilja je slijediti Isusa, provoditi s Isusom zemaljski život i ispuniti Isusovu mesijansku zadaću. Učenici ostavljaju sve, da kao i Krist žive od sada za druge. Da, Isus traži obraćenje, preobražaj, da postanemo ponizni, poučljivi, sposobni ljubiti i žrtvovati se za druge, da ne tražimo užitak za sebe, nego da to omogućimo drugima. I naći ćemo istinski smisao svojeg života i istinske radosti. „Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje.“

Isus kao da hoće reći: Opredijelite se za djela ljubavi, prihvatiti jedni druge, pomažite se međusobno. Naš najveći neprijatelj ne dolazi iz vana nego je u nama, a to je grijeh. Obratiti se znači odreći se grijeha: maloga i velikoga! Kada? Još danas! Zašto? Spasenje je blizu, vrijeme je kratko, Bog zove! Nastojmo učiniti svaki dan nešto lijepo za Boga.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se