Biskup Križić slavio svetu misu u gospićkoj bolnici

Objavljeno   

Biskup Križić slavio svetu misu u gospićkoj bolnici

Opću bolnicu u Gospiću pohodio je 13. veljače gospićko-senjski biskup Zdenko Križić povodom Svjetskog dana bolesnika. Prije mise biskup se susreo s ravnateljicom Opće bolnice mr. Sandrom Čubelić, dr. med., koja je biskupa upoznala s radom bolnice, dosadašnjim djelovanjem kao i s budućim planovima i projektima unapređenja pružanja što kvalitetnije skrbi bolesnicima. Zatim je biskup u pratnji ravnateljice i medicinskog osoblja, obišao odjel interne medicine gdje se susreo s bolesnicima kojima je dao riječ ohrabrenja u nošenju s tjelesnim patnjama.
Nakon susreta s bolesnicima, biskup je u koncelebraciji gospićkog župnika Marija Vazgeča, ravnatelja Caritasa vlč. Luke Blaževića i biskupova tajnika vlč. Mišela Grgurića slavio misu za bolesnike i sve osoblje bolnice.
Okupljenim liječnicima, medicinskim sestrama i bolesnicima biskup je u propovijedi predstavio je Bartimeja, slijepca od rođenja, koji nije bio razumljiv društvu u kojemu je živio. „On Isusa nije poznavao, ali kada je čuo za njega htio je da ga Isus izliječi. Mnogi oko njega pokušali su ga ušutkati, ali njegov glas došao je do Isusa. Tada oni koji su ga ušutkivali sokolili su ga i pozvali da dođe k Isusu. Kao da mnogi ne prepoznaju patnje ljudi do sebe, ali kada nam je sve dobro oni nam nude svoju pomoć. Bartimeja je spasila njegova vjera. U patnjama nam je Bog još bliži. Možemo slobodno reći da su bolnice sveta mjesta, jer tu ima mnogo patnje. Ali nisu patnici samo u bolnici, ima ih na mnogim mjestima. Mi smo ti koji moramo pokazati suosjećanje za ljudske patnje. Možemo imati zdrave tjelesne oči, ali ako nemamo oči srca i duše, onda nećemo uočiti patnike koji se nalaze u našoj blizini. Sv. Majka Terezija rekla je da u Indiji mnogi umiru zbog raznih bolesti, ali oni kojima se pruži ljubav u posljednji trenucima njihova života umiru s osmijehom na licu, premda njihova patnja nije nestala. Neka nam Bog udijeli tu milost da očima srca prepoznajemo bolesne i patnike da im u ljubavi možemo pomagati", poručio je biskup Križić.

U obilježavanje Svjetskog dana bolesnika uključio se i Caritas Gospićko-senjske biskupije.
Ravnatelj Caritasa vlč. Luka Blažević zajedno sa svojim djelatnicima pohodio je 12. i 13. veljače većinu ustanova koje skrbe o ljudima treće životne dobi na prostoru Gospićko-senjske biskupije. To su Domovi za stare u Otočcu, Udbini, Gospiću i Ogulinu te ih tom prilikom darivao voćem, sokovima i pekarskim proizvodima. Pri posjetu Domu za stare i nemoćne Biskup Srećko Badurina u Ogulinu vlč. Blažević je u društvu ravnateljice Nataše Vučković prenio korisnicima doma riječi nade i radosti povodom proslave Svjetskog dana bolesnih rekavši da Crkva želi pokazati skrb za svoje pripadnike treće životne dobi koji su najranjiviji.

IKA

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se