Ljetovanje bogoslova i sjemeništaraca u Ogulinskom dekanatu

Objavljeno   

Od 21. do 25. srpnja nastavlja se tradicija ljetovanja bogoslova i sjemeništaraca Gospićko-senjske biskupije po dekanatima biskupije. Ovog ljeta domaćin je budućim pastoralnim djelatnicima Ogulinski dekanat i župnik i dekan ogulinski Robert Zubović. O bogoslovima i sjemeništarcima brine i organizira njihove dnevne aktivnosti kancelar biskupije mr. Marinko Miličević.

Prvog dana u nedjelju bogoslovi i sjemeništarci, njih šestero nazočili su u Otočcu mladoj misi Josipa Šimatovića u Otočcu nakon čega su došli u Ogulinu i upoznali su s domaćinom vlč. Zubovićem. Ponedjeljak je bio rezerviran a posjetu Zagorju te Lešću na Dobri. U utorak su obiđeni Oštarije, Josipdol, Plaški i Saborsko a srijedu Lipa, Generalski Stol i Tounj. Ljetovanje bogoslova završava u četvrtak odlaskom na Udbinu na proslavu blagdana sv. Jakova, zaštitnika Gospićko-senjske biskupije.

U Ogulinskom dekanatu su boravili Domagoj Perišić iz Otočca koji je na 6. godini, Josip Mažar iz Podlapače i Mišel Grgurić iz Korenice koji su 4. godina Teologije u Rijeci, te Pero Jurčević iz Slunja koji je 2. godina Filozofsko-teološkog instituta DI u Zagrebu. Od sjemeništaraca nazočili su Franjo Marić iz Gračaca koji je polaznik 3. razreda nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru te kandidat Kristijan Miletić. Odsutni su bili bogoslov Josip Tomljanović iz Senja s 2. godine Istituta DI te sjemeništarac Franjo Marić iz Gračaca na 3. godini sjemeništa u Zadru. Društvo im je pravio i ovogodišnji mladomisnik i vršitelj tajničkih poslova vlč. Nikola Prša.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se