Proslavili smo župnog zaštitnika sv. Josipa

Objavljeno   

Proslavili smo župnog zaštitnika sv. Josipa

U ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine naša župa je svečano proslavila svoga nebeskog zaštitnika sv. Josipa. Svete mise su slavljene u 11 i 17 sati. Obje svete mise predvodio je don Zdenko Perija, župnik župe sv. Barbare u Zagrebu i on je ujedno i bolnički kapelan bolnice Rebro. Kako bi vjernici i štovatelji sv. Josipa čistoga srca mogli pristupiti svetoj euharistiji, svi su imali priliku za osobnu ispovijed ujutro od 10 sati i popodne od 16 sati jer je bila uskrsna ispovijed.
 
Misu u 11 sati don Zdenko je predvodio u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem dok su svećenici Nikola Turkalj i Mile Šajfar cijelo vrijeme ispovjedali.
 
Svetu misu u 17 sati također je predvodio don Perija u suslavlju župnika preč. Blaževića i župnika u Bilaju vlč. Zlatka Sušića. Ostali svećenici iz dekanata bili su na raspolaganju za svetu ispovijed.

Don Zdenko u svojoj propovijedi svima je približio sv. Josipa. O njemu Sveto pismo ne govori previše. Govori jedino da je bio pravedan i vjeran. Spominje ga se kao zemaljskog oca Isusa Krista i muža Marijina koji ju je htio potajno napustiti kada je saznao da je trudna. Prema evanđeljima Josip je bio pravedan muž, čovjek dobra srca, primjernog pouzdanja u Boga, čovjek vjere i poslušnosti, vjeran i onda kad je poslušnost tražila od njega velike žrtve, zaručnik i muž čista srca koji s poštovanjem živi s Marijom Djevicom kao brižan čuvar, skrbnik i otac najsvetije obitelji. Zbog svega toga zaslužuje sve ono poštovanje kojim su ga osobito kasnija i najnovija stoljeća obasipala. 
Ipak, anđeo Gospodnji mu se javio u snu te je uzeo za svoju ženu Mariju. Bio je tesar po zanimanju. To zanimanje je bilo osobito cijenjeno u ono doba. Svojim trudom i mukom priuštio je svojoj obitelji dostojanstven život. 

Danas kada nam je teško u svakodnevnim situacijama, uvijek možemo zazvati svetog Josipa za pomoć u nevolji. Znamo da je zaštitnik obitelji, očeva, njemu se molimo za sretnu i blaženu smrt. Možemo nabrajati u nedogled kako sv. Josip pomaže. Nije ga sabor bez razloga proglasio zaštitnikom cijelog hrvatskog naroda. 

Sveti Josipe, moli za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se