Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Objavljeno   

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Na blagdan našeg najvećeg blagdana Uskrsa kada slavimo uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista, svete mise su slavljene u 9 sati u Širokoj Kuli, a u 11 sati u Ličkom Osiku.

Draga braćo i sestre!

O, kad bi svi katolici ovoga Uskrsa nanovo otkrili veličinu i ljepotu nedjelje kao proslave Dana Gospodnjega, kao dana koji ima svoj izvor i začetak na prvo uskrsno jutro!

O, kad bi katolicima nedjelja opet postala sveti Dan počinka, molitve, obiteljskoga i bratskoga zajedništva te neizostavnoga sudjelovanja u svetoj misi! Bio bi to neprocjenjiv doprinos promjenama i boljitku za kojim toliko čeznemo u ovoj našoj čudnoj državi, kao i na čitavom planetu.

Možemo li graditi bolje društvo ignorirajući nauk Crkve? Kako iščekivati Uskrs birajući Barabu? Za koje se mi to vrijednosti zalažemo ako želimo odstraniti tu velebnu građevinu sazdanu na Petrovoj stijeni, te kakav ishod možemo očekivati za svoje spasenje?

I u ovo uskrsno vrijeme svjedoci smo kako nas Barabe vode, kako oni to kažu, u "bolju budućnost" gdje nema Krista i njegove Crkve, ali gdje postoje udruge za "ravnopravnost"!!!

Iz definicije, prema kojoj svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, postavlja se ozbiljno pitanje tko je u ovom kontekstu stvarni Baraba?

Kakav je smisao trošenja energije na relativno mali broj egzekutora, dok nalogodavci čuče u nama samima.

Bas sada, u vrijeme Uskrsa, pozvani smo birati Krista, kako bi ON zaživio u nama te tako bismo osposobili i svoj razum za donošenje dobrih odluka koje izravno utječu na budućnost nas samih, osobito na budućnost naše djece.

Djelotvorno sudjelovanje u sv. misi, u kojoj bismo bili pripravni svaki put se pričestiti, katolicima bi zapalilo srce, vratilo tako često izgubljenu nadu i spasilo ih od očaja. Iskreno i proživljeno slavljenje nedjelje vratilo bi smiješak na lice zaplakanima i razočaranima, darovalo bi mir preplašenim srcima u nemirnim vremenima, obasjalo bi put koji vodi k istinskoj sreći ovdje na zemlji, u civilizaciji ljubavi, te otvorilo perspektivu blažene vječnosti, koja je ondje "gore, gdje Krist sjedi s desna Bogu" (Kol 3, 1), kao "Prvorođenac od mrtvih" (Kol 1, 18) kao "prvorođenac među mnogom braćom" (Rim 8, 29).

Vi, dragi čitatelji, koji ćete čitati ove retke i slaviti Uskrs na pravi način, nemojte ostati pasivni, ravnodušni, mlaki... Vi se "istoga časa dignite" i krenite, postanite "istoga časa" gorljivi svjedoci Isusa Krista i njegova evanđelja. Učinite sve da se poveća broj katolika koji će nedjeljom sudjelovati u svetoj misi i pričešćivati se. Ako se to ne dogodi, ništa se ne će lijepo dogoditi. Ništa se ne će promijeniti, nego ćemo i dalje čamiti u tami i čeznuti za tim da nam bude bolje. To bolje postoji. Ono je moguće, jer je Isus iz ljubavi prema nama umro i uskrsnuo. To bolje postoji i nadohvat nam je ruke. Potrebno je samo slijediti Isusov put - put ljubavi...

Dok vam želimo SRETAN USKRS, želimo vas ohrabriti za ustrajan hod tim putem našega Gospodina. Dovedite i vratite na njega i mnoge koji su zalutali...

Uvijek s vama na putu Krista Spasitelja i Uskrsloga,  

Vaš župnik,

preč. Luka Blažević

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se