Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno   

5. kolovoza 2013. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata u Širokoj Kuli svečano je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Osim rodbine ubijenih, počast žrtvama iskazali su predstavnici Grada Gospića predvođeni gradonačelnikom Petrom Krmpotićem i zamjenicom Martom Grgurić, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i policijski službenici predvođeni načelnicom Policijske postaje Gospić Višnjom Borčić.

Svetu misu uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Luke Blaževića predvodio je dominikanac fr. Ivica Tomljenović, svećenik ličanin rodom iz Baških Oštarija, a živi u Zagrebu.

Fr. Ivica u propovijedi je naglasio radost izvojevane pobjede u Oluji koje se danas osamnaeste godišnjice sjećamo, i potpune radosti slobode kada su oslobođeni naši generali prošle godine. Trebamo biti ponosni i saćuvati ovo slobodu za što su neki dali i sve što su imali a dali su svoje živote a to su naši branitelji a i civilne žrtve kojih je ovdje u Širokoj Kuli bilo najviše na ovom područjiu. Živimo u miru, slozi, ljubavi i zajedništvu riječi su patra Tomljenovića na današnjoj svetoj misi.

Na misi je pjevao župni zbor predvođen Ivankom Vojvodić, a na orguljama je svirala studentica Jelena Orešković.

Župnik se na kraju svima zahvalio, pogotovo na zajedništvu nas međusobno i s Bogom našim Ocem i neka nas prati zagovor Blažene Djevice Marije današnje Gospe Snježne.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se