Sakrament potvrde primilo četrnaest krizmanika

Objavljeno   

Sakrament potvrde primilo četrnaest krizmanika

U subotu 28. travnja 2018. g. za našu župu je bio velik dan. Četrnaestero djece osmog razreda primilo je sakrament krizme ili potvrde.

Svečanu svetu misu u 11 sati u kojoj je podijelio sakrament potvrde predvodio je biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. U koncelebraciji su bili i sljedeći svećenici: vlč. Pero Jurčević (župnik u Kosinju), vlč. Ivan Blaževac (vojni kapelan u Gospiću), vlč. Mario Vazgeč (župnik u Gospiću), vlč. Pejo Ivkić (župnik u Brinju) i domaći župnik preč. Luka Blažević.

Na početku misnog slavlja župnik je pozdravio oca biskupa te su u znak dobrodošlice krizmanici Karlo Kolak i Dorotea Jurica biskupu poklonili buket cvijeća u ime svih krizmanika i kumova.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je krizmanica Petra Knežević, psalam je otpjevala Lucija Orešković, a drugo čitanje pročitala je krizmanica Maja Lasić. Nakon samog obreda sakramenta krizme molitvu vjernika pročitali su naši krizmanici.

Prije završetka svete mise recitaciju Ja vjerujem i ne vjerujem u Boga recitirale su Maja Lasić i Petra Knežević.

Svim krizmanicima čestitamo na sakramentu Potvrde!

Foto: Lucija Starčević

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se