Svećenici su hodočastili Majci Božjoj Krasnarskoj

Objavljeno   

Svećenici su hodočastili Majci Božjoj Krasnarskoj

U biskupijsko Marijino svetište na Krasnu u ponedjeljak 14. svibnja su hodočastili svećenici Gospićko-senjske biskupije. U 10 sati u ovom drevnom svetištu okupila su se 33 svećenika oko svoga biskupa mons Zdenka Križića. Počelo je neobično misno slavlje koje je predvodio biskup. Svećenici u bijelim albama istovremeno su puk i misnici. Mala grupica vjernika  s divljenjem je gledala toliko svećenika na jednom mjestu. Biskup je progovorio o marijanskoj pobožnosti koja je duboko ukorijenjena u kršćanskom puku. U povijesti je bilo ekstremizma kad je riječ o Mariji. Crkva je s velikom ljubavlju i brigom promišljala Marijinu ulogu u povijesti spasenja. Na koncu ostaje najvažnija pouka i poruka da je Marija, za razliku od Eve, svojim posluhom, pristankom na Božji plan postala Bogorodica. Tu prepoznajemo njezinu veličinu koju je izrekla riječima: “Neka mi bude po tvojoj riječi”. Kršćani istoka i zapada prepoznali su u njezinoj poslušnosti Bogu njezinu posebnu ulogu u povijesti spasenja.

Nakon mise svećenici su se zadržali u druženju u župskoj kući pokraj svetišta. Sami su pripremali zakusku. Domaćin, čuvar svetišta na Krasnu preč. Stipe Zeba, otvorio je srce svojoj subraći. Tijekom druženja bilo je riječi o aktuelnim problemima u biskupiji. Ispovijedanje u svetištu na Krasnu jedan je od njih. Veliko mnoštvo naroda dolazi ovamo s željom da se pomiri s Bogom i ode utješen i pomiren.

Župa Slunj

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se