Na blagdan Presvetog Trojstva trečaši su primili prvu pričest

Objavljeno   

Na blagdan Presvetog Trojstva trečaši su primili prvu pričest

U nedjelju 27. svibnja kada cijela Crkva slavi blagdan Presvetog Trojstva u našoj župi je bilo posebno svečano. Na svetoj misi u 11 sati koju je predvodio župnik preč. Luka Blažević dvadeset i jedno dijete primilo je Isusa u svoje srce tj. primili su prvu svetu pričest.

Na početku svete mise recitaciju Moja prva pričest izrekli su Helena Starčević i Josip Ratković.

Molitvu vjernika pročitali su Filip Jurjević, Lana Šore, Matea Horvat, Leon Nekić, Josip Ratković, Mateo Milinković i Milana Jurković.

U prinosu darova sudjelovali su Iva Šušić (kruh), Jurković Filip (vino), Mateo Milinković (voda), Lana Šore (cvijeće), Filip Milković (svijeća) i Jergović Mateo (srce) dok je tekstove čitala Ema Orešković.

Nakon primljene svete pričesti Zahvalnu pjesmu recitirale su Iva Šušić i Karmela Špoljarić. Zahvalu roditeljima izrekli su Danijela Holjevac i Mateo Jergović, a zahvalu velečasnom recitirali su Filip Milković i Lana Šore.

Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko slikanje i druženje u Pastoralnom centru.

Svima čestitamo na sakramentu pričesti te želimo da im ovaj sakrament bude poticaj za sudjelovanje na svetim misama kako bi Isus uvijek mogao živjeti u njihovim srcima.

Foto: Lucija Starčević

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se