Deveta nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Deveta nedjelja kroz godinu

Prve nedjelje u mjesecu lipnju sveta misa u 9 sati je slavljena je u župi sv. Mateja u Širokoj Kuli dok je sveta misa u 11 sati slavljena redovito u Ličkom Osiku župe sv. Josipa. Obje svete mise predvodio je preč. Luka Blažević.

Liturgija ove nedjelje u središte stvari stavlja dan Gospodnji. Pitanje je danas na koje mjesto mi stavljamo nedjelju. Je li nam to dan odmora od svega ili ipak kao svaki drugi dan kada kuhamo ručak, a nedjeljnu Gospodnju gozbu odbacujemo.

Ne smijemo se sramiti što smo kršćani i što nedjeljom želimo i hoćemo dati hvalu dragom Bogu! Za to trebamo biti ponosni!

Na misi u 9 sati u Širokoj Kuli  prvo čitanje pročitala je Anita Vranešić. Psalam uz pratnju na orguljama  sestre Jelene Orešković i uz pomoć zbora otpjevala je Lucija. Molitvu vjernika čitala je Roberta Pešava.

U propovijedi je preč. župnik naglasio kako uvijek neki sebi izabiru aktivnosti koje se događaju vikendom, a pogotovo nedjeljom. Ipak neki najmanji izabiru nedjelju kao dar od Gospodina te da njemu mogu služiti. Tako je ove nedjelje po prvi put počeo ministrirati maleni Luka Findrik, učenik drugog razreda iz naše škole. Vjerujemo i potičemo da ministriranje može dovesti do novog duhovnog zvanja ove naše drevne župe. Molimo svi za njega da ustraje na tom putu pomaganja kod oltara Gospodnjeg!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se