Početak akcije MIVA

Objavljeno   

Početak akcije MIVA

Papinska misijska djela Hrvatske i BIH i ove godine započinju GODIŠNJU
AKCIJU MIVA (Misijska vozila) na nedjelju sv. Kristofora 22. srpnja
2018.

Prikupljena sredstva biti će namijenjena hrvatskim misionarima za
kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim ćemo darom nekome spasiti život
ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra.

Početak akcije MIVA (Misijska vozila)

MIVA već 91 godinu pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi

Akcija MIVA (Misijska vozila) je međunarodna humanitarna akcija kojom spašavamo živote, vraćamo zdravlje bolesnima, siromašnoj djeci omogućujemo pristup obrazovanju, gradimo škole i bolnice. Misionari ponekad moraju prijeći i stotine kilometara po cestama koje su sve drugo nego ceste.

Papinska misijska djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine i ove godine započinju godišnju akciju MIVA, na nedjelju 22. srpnja 2018., koja je posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača, i to zato da bi se prilikom blagoslova vozila prikupila sredstva kojima bismo pomogli našim misionarima u njihovim misijskim putovanjima. Akcija traje cijele godine kada vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, imaju priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige naših misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA.

Prikupljena sredstva biti će namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim ćemo darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra. MIVA Hrvatska i MIVA Bosna i Hercegovina do sada su pomogle nabaviti: 21 automobila, 1 traktora, 34 bicikla, 15 tricikla i 7 motocikla. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljeno je 5 terenskih vozila.

Koliko su prijevozna sredstva važna našim misionarima, ispričala nam je s. Lenka Ćović, koja već 34 godine služi kao misionarka u Ekvadoru.

Misija Krista Misionara Molitelja nalazi se u San Francisco de Oyacotu, u blizini Quita, glavnog grada Ekvadora.​ Teške, brdovite poljske ceste, prepune blata i rupa, za bicikle su nemoguće, za motocikle gotovo nemoguće, za automobile veoma teške, ali to je jedini mogući način prijevoza. U misiji žive časne sestre, bez kojih većina djece ne bi imala mogućnost pohađati školu.

Dio misije je i škola (vrtić, osnovna i srednja škola). Ukupno više od 400 osoba za koje sestre pokušavaju osigurati osnovne svakodnevne potrebe (obroci, higijena, oprema za školu, odjeća...). Mnoga djeca nemaju kako doći u školu zbog velike udaljenosti, lošeg terena, financijskih nemogućnosti i mnogih drugih razloga, ali sestre uvijek nađu način da ih dovezu u školu.

Dolaskom u misiju susrest ćete se s veselim sestrama i razigranom djecom koja vas dočekuju zagrljajima kao najboljeg prijatelja. Sestre se brinu o tri sela na razne načine (rješavanje obiteljskih problema, kateheze, savjetovanje itd.).

Sedam sestara, 400 djece, tri sela = kupiti namirnice, prevesti djecu, obići sela, pomoći sve što treba – sve je to nemoguće bez prijevoznog sredstva kao što je automobil.

Vrijedne sestre cijeli su svoj život posvetile služenju drugima. I vi možete biti dio te dobrote!

Postanite izlaz iz siromaštva, nepismenosti, neznanja, bolesti, gladi i žeđi!

Za sve sretno prijeđene kilometre, zahvalni sudjelujte u Akciji MIVA!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se