Drugi dan slavlja sv. Mateja u Širokoj Kuli

Objavljeno   

Drugi dan slavlja sv. Mateja u Širokoj Kuli

U subotu 22. rujna 2018. godine u župnoj crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli svetu misu s obredom vjenčanja predvodio je preč. Mišel Grgurić, kancelar Gospićko-senjske biskupije i tajnik biskupa Križića.

Ovo je ujedno idrugi dan priprave, ali i slavlja Matijeva u Širokoj Kuli jer prema tradiciji Matijevo Kuljani slave u nedjelju nakon župnog goda tako da mogu stići iz raznih dijelova naše domovine i svijeta na svoja stara ognjišta.

Pod svetom misom sakrament ženidbe sklopili su Marko Orešković i Danijela Došen. Mladencima iskreno čestitamo te molimo dragog Boga da ovaj brak bude blagoslovljen i plodonosan.

Preč. Grgurić u svojoj propovijedi mladence je ohrabrio te im rekao da se ne boje iskušenja i napasti koje ih čekaju na njihovom zajedničkom životnom putu. Uvijek neka ljubav pobijedi, a Isusa treba imati uvijek kao svojeg životnog suputnika.

Ove večeri su također bila dva vjenčanja u Ličkom Osiku pa se može reći da je ova godina stvarno bogata i blagoslovljena. Prošle godine u ove dvije naše župe bilo je samo jedno vjenčanje. Molimo zato za sve buduće supružnike da se ne boje institucije braka ili Crkve u malom jer to je bogatsvo našeg naroda.

U nedjelju 23. rujna svetu misu u 11 sati u Širokoj Kuli predvodi novi vojni i policijski kapelan u Gospiću don Matej Ećimović. Svi ste pozvani da zajedno molimo i slavimo Boga u svetoj misi i molimo zagovor sv. Mateja za sebe i svoje bližnje!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se