Matijevo - 25. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Matijevo - 25. nedjelja kroz godinu

U crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli u nedjelju 23. rujna svečanom svetom misom u 11 sati završila je proslava Matijeva.

Euharistijsko slavlje je predvodio vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Matej Ećimović u suslavlju domaćeg župnika preč. Luke Blaževića.

U svojoj propovijedi vlč. Ećimović okupljenim vjernicima je približio sv. Mateja. Naglasio je kako se čovjek treba mijenjati, a za to nam je dan sv. Matej koji je promijenio svoj život odmah nakon susreta s Isusom. Usprkos mnogim osudama zajednice i ljudi  s kojima je živio Matej je okrenuo novu ploču i krenuo je iz početka. Budimo zato svi mi poput sv. Mateja i molimo njega za zagovor u nevoljama.

Prvo čitanje na sv. misi pročitala je Petra Knežević. Psalam je otpjevala Lucija Orešković, a drugo čitanje pročitala je Vesna Orešković. Molitvu vjernika čitala je gđa. Vranešić.

Na kraju svete mise župnik Blažević je svima zahvalio na dolasku, a posebno predvoditelju misnog slavlja vlč. Ećimoviću.

Vjernici su također imali priliku uzeti novi broj župnog lista Providnosti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se