Blagdan je Svih svetih

Objavljeno   

Blagdan je Svih svetih

U četvrtak 1. studenog 2018. u našim župama proslavljen je blagdan Svih svetih. Svete mise su slavljene u 9 sati u Širokoj Kuli i u 11 sati u Ličkom Osiku. Nakon svake mise svi okupljeni uputili su se na groblja kod glavnog križa na molitvu za sve pokojne koji leže na grobljima, ali i za sve one koji su došli zapaliti svoje svijeće za svoje najmilije jer nisu mogli posjetiti njihova počivališta u mjestima iz kojih potječu.

Na blagdan Svih svetih slavimo sve svece Katoličke Crkve koji su kanonizirani ili proglašeni svetima, ali i sve one koji nisu. Tu mogu biti i naši najmiliji koji su umrli, a živjeli su kreposnim životima i danas nas čuvaju s neba.

Iza blagdana Svih svetih je Spomen svih vjernih pokojnih. Taj dan bi prema pravilu trebali pohađati svoja groblja u kojima počivaju naši bližnji. Ali kako je samo blagdan Svih svetih samo neradni dan u našoj državi, to naši vjernici čine danas.

Budimo u ovozemaljskom životu oni koji teže prema svetosti kroz dobra djela i sakramente. Jedino nas to može dovesti do svetosti i nebeskog vječnog života.

Svi sveti, molite za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se