Bivši logoraši zahvalili Bogu na daru života - Trideset i prva nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Bivši logoraši zahvalili Bogu na daru života - Trideset i prva nedjelja kroz godinu

U nedjelju 4. studenog 2018. godine svetom misom u 11 sati logoraši srpskih koncetracijskih logora sa našeg područja zajedno sa kolegama iz Gline tj. podružnice iz Sisačko-moslavačke županije zahvalili su za dar života, za žrtvu i pomoć Boga da su mogli to sve proživjeti. Kod nas u župi tradicionalno se okupljaju prve nedjelje nakon blagdana Svih Svetih. To im je ujedno prilika da izmjene pokoju riječ. Svetu misu predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

Ispred svih logoraša na kraju svete mise sve prisutne je pozdravio predsjednik udruge logoraša Sisačko-moslavačke županije g. Ivan Lipak. U svom kratkom izlaganju zahvalio je dragom Bogu na životu i župniku Luki Blaževiću koji je potencirao ovakva okupljanja. Naglasio je da su u logorima prošli veliku kalvariju, maltretiranje i fizičko zlostavljanje. Nakon razmjene zarobljenika odlazi u slobodu, no posljedice ostaju. No svi su prepoznali da bez Božje pomoći ne bi preživjeli, niti izašli živi iz logora.

Nakon g. Lipaka svima se obratio g. Stipe Perlić iz Gospića, predsjednik Udruge logoraša srpskih koncetracijskih logora Ličko-senjske županije. Zahvalio je preč. Luki Blaževiću na stalnoj potpori koju pruža Udruzi te da bez njega nebi osnovali ni Udrugu sa sjedištem u Gospiću. U znak zahvale g. Perlić župniku Blaževiću je uručio sliku gdje je Udruga preč. Blaževića proglasila svojim članom.

Nakon svete mise logoraši sa svojim prijateljima druženje uz domjenak nastavili su u Pastoralnom centru naše župe.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se