U Otočcu je održan Susret župnih pastoralnih vijeća naše biskupije

Objavljeno   

U Otočcu je održan Susret župnih pastoralnih vijeća naše biskupije

U nedjelju 4. studenog 2018. s početkom u 15 sati u Otočcu je održan Susret župnih-pastoralnih vijeća Gospićko-senjske biskupije.

Službu riječi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je biskup Zdenko Križić, a predavanje "Važnost župne zajednice za razvoj duhovnog zvanja" održao je vlč. mr. Zvonimir Mikulić, duhovnik u zadarskom sjemeništu "Zmajević".

Duhovno zvanje od presudne je važnosti za rast crkve Božje, Božjeg naroda. Zvanje je djelo molitve crkve: po molitvi za zvanja želimo reći Bogu koliko nam je stalo do dobrih pastira…Nakon bogoslužja riječi oko 200 vijećnika pozvano je u župsku dvoranu na malu okrepu. Uz sokove, nareske…vijećnici su se upoznavali, izmjenjivali informacije,,,Drugi dio susreta nastavljen je u dvorani Doma kulture. Predavanje na temu “Važnost župske zajednice za razvoj duhovnog zvanja” održao je vlč. Zvonimir Mikulić, duhovnik u sjemeništu “Zmajević” u Zadru. Istakao je da je 25% mladih (prema mišljenju nekih duhovnika) pozvano u svećeničko zvanje. Poziv se mjeri odgovorom koji može biti velikodušan ali mogu prevagnuti sitni mali interesi. To posebno vrijedi u našem vremenu individualizma i relativizma koji ruše ideale. Vjerničke zajednice mole i trebaju moliti za zvanja, čitati Božju riječ, odrediti dan klečanja. Možemo i svoju patnju namijeniti za duhovna zvanja. Nakon diskusije povjerenik za duhovna zvanja mons. Marinko Miličević dao je neke konkretne prijedloge u pastoralnoj godini o zvanjima te mons. Tomislav Šporčić neke naglaske pastoralnog plana. Završnu riječ je izrekao biskup Križić. On je podsjetio na Isusovu riječ o “malom stadu”. Malo stado će zadržati i održati ulogu kvasca. Ipak, ovoliki broj vijećnika – više od 200 – ispunja nas ponosom. Oni su snaga koja je prisutna u društvu, oni su jamstvo da će njihov rad i molitva posredovati duhovna zvanja bez kojih bi Božji narod bio kao “ovce bez pastira”.

Našu župu na ovom susretu Župnih pastoralnih vijeća sudjelovao je Đani Findrik, Sandra Kreković, Đurđa Štimac i Kata Jurković. Hvala im na predstavljanju naše župe.

Foto: Đ.F./GSB

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se