Vukšičani su paljenjem svijeća odali počast gradu heroju Vukovaru i Škabrnji

Objavljeno   

Vukšičani su paljenjem svijeća odali počast gradu heroju Vukovaru i Škabrnji

U nedjelju 18. studenog kada se s posebnim pijetetom sjećamo žrtve grada Vukovara i Škabrnje, vjernici iz sela Vukšić zapalili su svijeće kod kapelice sv. Mihovila na Glavici.

Uz paljenje svijeća također su se ujedinili u molitvi i zvonom sa kapelice sa svim crkvama u Hrvatskoj u 18 sati i 11 minuta.

Velika im hvala na ovom obilježavanju. Da se nikada ne zaboravi!

Hrvatski biskupi pozivali su vjernike na molitvu za sve žrtve Domovinskog rata. Biskupi su odlučili da se ovogodišnji spomen na žrtvu Vukovara i druge žrtve obilježi zvonjavom zvona svih crkava u Hrvatskoj u nedjelju 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta.

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, inicijativu „ZVON za Vukovar” pokrenuo je Franjevački samostan u Vukovaru kako bi svake godine 18. studenoga u točno 18 sati i 11 minuta zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvonila u znak sjećanja na žrtvu Vukovara te pozvala vjernike na molitvu za žrtve zlodjela i one koji su ih počinili.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se