Zboraši našeg dekanata proslavili su sv. Ceciliju u Gospiću

Objavljeno   

Zboraši našeg dekanata proslavili su sv. Ceciliju u Gospiću

Sveta Cecilija, zaštitnice glazbe i glazbenika, a posebno onih koji svojim glazbenim umijećem pridonose ljepoti svete mise i drugih liturgijskih slavlja. Svetkovina svete Cecilije 22.11. u našoj je katedrali obilježena gostovanjem crkvenih zborova iz našeg dekanata.

Svetu misu predvodio je generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i gospićki dekan mons. Marinko Miličević, u zajedništvu s tajnikom i kancelarom biskupije preč. Mišelom Grgurićem, te župnicima župa gostujućih zborova iz Gospićkog dekanata.

Misno slavlje uzveličalo je zajedničko pjevanje zborova; Gornji i Donji Kosinj, Lički Osik i Široka Kula, Lički Ribnik i Bilaj, Brušane i Trnovac, Lički Novi, Gospić.

Nakon misnog slavlja svojom pjesmom na slavu Bogu predstavili su se svi zborovi.

Koncert je završio zajedničkim fotografiranjem, a druženje svih pjevača nastavljeno je uz domjenak u restoranu "Maki" u Gospiću.

Izvor: Župa Gospić

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se