Čestit i blagoslovljen Božić!

Objavljeno   

Čestit i blagoslovljen Božić!

Svete mise na blagdan Božića slavljene su u 9 sati u Širokoj Kuli i u 11 sati u Ličkom Osiku.

Na misi polnoćki i na sam dan Božića pjevanje su animirali tamburaši pa im zahvaljujemo na svakoj otsviranoj noti.

Na misi polnoćki u Ličkom Osiku u koncelebraciji je sudjelovao vlč. Zlatko Sušić.

Konačno, današnje nam Evanđelje (Iv 1, 1-5.9-14) zorno prikazuje kako se Sin Božji utjelovio i pokazuje koliko li je to veličanstveno. U današnjem Evanđelju Ivan govori u vječnoj Božjoj Riječi koja je Bogu jednaka. Po njoj je sve stvoreno i po njemu sve što živi ima život. Konačno, veli Ivan: Riječ je Tijelom postala i prebivala među nama. Veliko je to otajstvo. S jedne strane imamo Riječ koja je Bog, koja je istobitna s Ocem, a s druge strane imamo ljudsko tijelo. Ta je vječna riječ postala tijelom. U grčkom originalu veli se “sarks”, što označava ljudsko tijelo, ono od krvi i mesa. Sin je Božji postao pravi čovjek. Ne tek sličan ljudima, ne tek nalik ljudima, ne samo u ljudskom obličju, nego pravi čovjek, rekli bismo “od krivi i mesa”, ili, kako to samo Pismo veli: “nama u svemu jednak, osim u grijehu”.

Zato se radujemo. Bog nam je u svome Sinu bliže nego što smo mogli i zamisliti. Božji Sin je jedan od nas. U njemu i po njemu postajemo dionici nebeskih dobara, vječnoga života, štoviše, dionici božanske naravi Isusa Krista. U Kristu smo i mi pobožanstvenjeni. Njegovom milošću mi možemo pronositi svijetom lik Isusa Krista, jer ne samo da je on s nama i u nama, nego želi da mi budemo živa njegova slika u svijetu, baš kao što veli Pavao: Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist (Gal 2,20).

Danas nas na poseban način dotiče Božja blizina, Božja milost, Božja ljubav, Božja milina, Božja dragost. Dao Bog da se to u nama i na nama vidi i danas, i ovih svetih dana i u cjelokupnom našem životu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se