Caritas naše biskupije obilježio Dan života

Objavljeno   

Caritas naše biskupije obilježio Dan života

Djelatnici Caritasa Gospićko-senjske biskupije tradicionalno su u prvoj nedjelji veljače kada se obilježava Dan života pohodili porodne odjele Općih bolnica na prostoru Gospićko-senjske biskupije, u Gospiću i Ogulinu.

U jutarnjim satima djelatnici Caritasa na čelu s tajnicom biskupijskog Caritasa Katom Matanić i Katarinom Horvatović Pavičić posjetili su porodni odjel Opće bolnice Gospić a potom i isti odjel Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Tom prilikom je voditeljica biskupijskog Caritasa Kata Matanić zajedno s osobljem bolnica obišla nazočne porodilje i trudnice. Osim što im je zahvalila što su izabrale život, voditeljica Caritasa je majke darovala prigodnim poklonima, voćem i sokovima za majke i novčanim prilogom. Poklon pakete, toplu riječ i razgovor dobile su i trudnice koje ovih dana očekuju porod. Na darovima je zahvalilo medicinsko osoblje obaju bolnica a u Ogulinu i ginekologinja dr. Nina Ivošević. Inače, u Gospiću su darovane 3 porodilje i četiri trudnice, a u Ogulinu tri porodilje i dvije trudnice. Ovim tradicionalnim akcijama darivanja Gospićko-senjska biskupija i biskupijski Caritas svojim akcijama na djelu pokazuju kako promoviraju život i pomažu mladima koji se za njega odlučuju.

Tekst: IKA

Foto: Kata Matanić

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se