Proslava Gospe Lurdske u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli

Objavljeno   

Proslava Gospe Lurdske u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli

U ponedjeljak 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske i na Svjetski dan bolesnika sveta misa u 18 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli. Svetu misu predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

Svjetski dan bolesnika uveo je sveti papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.na ovaj dan posebno je svečano u Lurdu gdje je more ljudi na ovaj dan. Mole Mariju da ih ozdravi.

Pod svetom misom župnik je podijelio sakrament bolesničkog pomazanja onima koji su bili spremni, tj. onima koji su se ispovijedili na ovaj dan.

Na kraju svete mise izmolile su se litanije Gospe Lurdske i molitva za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se