Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Objavljeno   

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Po trinaesti put zaredom, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski će Caritas od 18. do 24. ožujka 2019. na poseban način obilježiti„Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“. Moto ovogodišnje akcije je misao svetoga Pavla iz 2. poslanice Korinćanima: „Budite složni i živite u miru“ (2 Kor 13, 11).

Mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, prigodnom poslanicom podsjeća vjernike i sve ljude dobre volje da„djelima duhovnog i molitvenog zajedništva, a onda i materijalnoga po prikupljanju darova vjernika za 3. korizmenu nedjelju u svim župama u Hrvatskoj, želimo ustrajno i gorljivo ponoviti našoj braći i sestrama, Katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini, da nisu sami, ni zaboravljeni ni prepušteni slučaju.“

Zahvaljujući novčanim darovima pojedinaca i pravnih osoba koje je Hrvatski Caritas prikupio tijekom proteklih 12 godina, tisuće su ljudi u potrebi kroz programe i projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini primile konkretnu pomoć, doživjele ohrabrenje usred svojih teškoća i iskusile djelatnu ljubav. Novčana sredstva darovatelja prikupljana tijekom prošlogodišnje akcije u iznosu od 1.612.500 kuna (215.000,00 eura) omogućila su tako nužnu potporu korisnicima različitih Caritasovih projekata diljem Bosne i Hercegovine, kao što su: hospicij za stare, nemoćne i umiruće, rehabilitacijadjece s posebnim potrebama, kućna njega starih i nemoćnih, pučka kuhinja, katolički vrtić, rehabilitacija osoba s posebnim potrebama, ali i strukturama i ustanovama Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini koje te projekte omogućuju i provode.

„Želimo nastaviti svjedočiti kako je naša povezanost jaka te da naša solidarnost ne posustaje“, rekao je mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa, prigodom potpisivanja Ugovora o doniranju sredstava „Tjedna solidarnosti i zajedništva“ Caritasu Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će i duhovni i materijalni odaziv i ovogodišnjoj akciji „Tjedna solidarnosti i zajedništva“ osnažiti nastojanja oko sloge i života u miru u Bosni i Hercegovini.

Središnje misno slavlje „Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni Hercegovini“ održat će se u nedjelju 24. ožujka 2019. u Gromiljaku, uz izravni prijenos na 1. programu HTV-a.

Kako se uključiti:

- Uplatom na žiro-račun Hrvatskoga Caritasa kod Privredne banke Zagreb HR0523400091100080340, poziv na broj 101( za uplate iz inozemstva SWIFT (BIC) PBZGHR2X)
- Uplatom na račun Hrvatskog Caritasa, IBAN: HR05 2340 0091 1000 80340, poziv na br. 101
- Milodarom 3. korizmene nedjelje 24. ožujka u svim crkvama.
- on-line donacijom

(kta)

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se