Treći dan trodnevnice sv. Josipu

Objavljeno   

Treći dan trodnevnice sv. Josipu

U ponedjeljak 18. ožujka svetom misom u 18 sati završila je trodnevna duhovna priprema za blagdan i župni patron naše župe sv. Josipa. Svetu misu kao i prethodne dane predvodio je fra Ivan Šarčević u suslavlju s vlč. Darkom Racom iz Srijema i župnikom preč. Lukom Blaževićem.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je Ivana Đapić, psalam je otpjevao zbor. Evanđelje je navjestio vlč. Darko Rac, a molitvu vjernika pročitala je Lidija Njari.

U svojoj propovijedi fra Šarčević je okupljenim vjernicima progovorio o načinu odgoja i brigama u našim obiteljima. Nekada je sve divno bajno, nekada teško . . .  Za primjer je uzeo evanđelje koje je navjestio vlč. Darko u kojem je Isus hodočastio sa svojim roditeljima u Jeruzalem pa se izgubio. Tražili su ga tri dana i na kraju ga našli u hramu. Vjerojatno su tražili na krivim mjestima. Budimo mi ti u svojim obiteljima ti koji će znati svoju djecu dovesti na pravi put. Na kraju svoje homilije vjernicima je poručio da mole za duhovna zvanja jer je njih potrebno u ovom današnjem vremenu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se