Proslava župnog patrona sv. Josipa

Objavljeno   

Proslava župnog patrona sv. Josipa

U utorak 19. ožujka u  našoj župi sv. Josipa u Ličkom Osiku svečano je proslavljen blagdan nebeskog patrona župe sv. Josipa. Misna slavlja u 11 i 18 sati predslavio je fra dr. Ivan Šarčević u suslavlju domaćeg župnika preč. Luke Blaževića i više svećenika iz Gospićkog dekanata.

Misu u 11 sati su uzveličali uz župnika i ravnatelja biskupijskog Caritasa preč. Luku Blaževića vlč. Zlatko Sušić, vlč. Anđelko Kačunko (župnik u Kompolju i Brlogu), vlč. Mile Šajfar (župnik u Perušiću), vlč Darko Rac (župnik iz Bačinaca u Srijemu), preč. Nikola Turkalj (biskupijski ekonom i župnik Smiljana, Trnovca, Bužima i Brušana) i vlč. Herbert Berisha (župnik u Ličkom Novom).

Misno slavlje u 18 sati također je predvodio fra Ivan u suslavlju s vlč. Zlatkom Sušićem i župnikom preč. Lukom Blaževićem.

Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju g. Ivana Nekića.

Fra Ivan je u svojoj propovijedi istaknuo tri vrline sv. Josipa: krepost, pravednost i radinost. Danas se kod većine ljudi gleda samo ono što golim očima možemo vidjeti, a krepost se tu gubi. Nutrina duše postaje nebitna. Također nema i pravednosti. Izgubila se. Pokušava se lako doći do nekih ciljeva preko raznih mogućnosti, ali realnost je takva. Ne gledamo uopće kakav je koji čovjek, je li dobar... Na kraju izgubio se smisao rada kojim možemo zaokružiti djelovanje sv. Josipa. Za rad bi čovjek trebao biti pravedno plačen jer je to u nebo vapijući grijeh ako se to ne čini. Svoju homiliju je propovjednik zaključio rječima kako danas treba moliti za duhovna zvanja jer su uvom vremenu najpotrebnija. Molimo svi zajedno na tu nakanu!

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je Ivana Đapić. Psalam je otpjevao zbor, a drugo čitanje je pročitao vlč. Herbert. Evanđelje je navjestio don Kačunko, a molitvu vjernika je pročitao Tomislav Ratković.

Na svetoj misi u 11 sati narodnim nošnjama prisustvovali su članovi KUD-a Lički Osik, a na svetoj misi u 18 sati članovi HKUD-a Široka Kula. Hvala im na tome.

Kako je već tradicija i kako se pristoji pošto je fra Ivan oduševljen Likom, župnik Luka Blažević poklonio je predvodniku trodnevnice i misnih slavlja na dan sv. Josipa Ličku kapu s natpisom župe sv. Josipa.

Nakon svetih misa zajedničko druženje župljana nastavljeno je pod nastrešnicom župnog dvora i Pastoralnog centra jer se ove godine obistinila stara poslovica: Sveti Josip - snigom posip!

Sveti Josipe, moli za nas i cijeli hrvatski narod!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se