Susret redovničkih odgajatelja i odgajateljica

Objavljeno   

Susret redovničkih odgajatelja i odgajateljica

U četvrtak 16. svibnja s početkom u 16 sati u našem Pastoralnom centru započelo je 48. vijećanje redovničkih odgajatelja i odgajateljica. 

Tema susreta je Posvećena osoba pred izazovom duhovne pratnje / duhovnoga vodstva.

Predavanja na temu održati će mons. Zdenko Križić, biskup gospićo-senjski i predsjednik Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ, don Đuliano Trdić, dr. med. i mr. psych., voditelj Centra za savjetovanje Riječke nadbiskupije i s. Marina Mužinić, SMI, koja je na odsjeku pedagoških znanosti na PU Salesianum u Rimu obranila je magisterij iz pastorala mladih. Trenutačno obnaša službu odgojiteljice u novicijatu.

Prvog dana boravka u našoj župi skupina odgajatelja posjetila je također gospićku katedralu te su svi zajedno nazočili svetoj misi u 18 sati koja je služena za 73. godišnjicu mučeničke smrti službenice Božje s. Žarke Ivasić. Svetu misu je predvodio biskup u miru mons. Mile Bogović. 

Kroz svoj boravak u našoj župi odgajatelji su se upoznali s radom i bogatstvom i povijesti naše župe. U subotu im je prikazana prezentacija o našim župama te su svi na poklon dobili župni list Providnost i knjigu o našim župama.

Svoj boravak u našoj župi završili su sa svečanim ručkom i posjetom Memorijalnog centra u Gospiću Nikole Tesle, rodne kuće Ante Starčevića.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se