Udruga 100%-tnih HRVI I. skupine posjetila našu župu i kraj

Objavljeno   

Udruga 100%-tnih HRVI I. skupine posjetila našu župu i kraj

Veća grupa hrvatskih branitelja 100%-tnih HRVI I. skupine u utorak 21. svibnja predvođena predsjednikom Udruge g. Đurom Glogoškim ponovo je bila u posjeti Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana i našoj župi.

Prvi posjet osičkim učenicima bio je u listopadu 2014. kada su razgovarali s učenicima koji su izveli i prigodnu priredbu, a nakon toga su pješice i u kolicima hodočastili do Široke Kule kako bi odali počast tamošnjim hrvatskim žrtvama. Ovaj pu sobom su donijeli bistu dr. Franje Tuđmana čije ime nosi škola, rad kipara Ante Racića iz Sinja.

Na posjeti i na poklonu zahvatio se ravnatelj Škole Antonio Milinković jer će biti doprinijeti upoznavanju učenika sa stvaranjem neovisne hrvatske države. Na svečanosti primopredaje bili su Ivan Tomljenović, zamjenik gradonačelnika Gospića, osički župnik preč. Luka Blažević i župnik Cetingrada i veliki prijatelj ovih branitelja vlč. Stanko Smiljanić.

- Bista je s nama u šatoru bila 555 dana u Savskoj ulici u Zagrebu i uspjeli smo da je Domovinski rat postao u udžbenicima dio nacionalne povijesti. Vas molim da budete dobri učenici i studenti i da se po završetku školovanja vratite u zavičaj. Nikad nemojte zaboraviti hrvatske branitelje. - rekao je Đuro Glogoški.

Glogogoški je istaknuo kako su kontaktirali o ovome obitelj Tuđman i da je njegov sin Miroslav iskazao zadovoljstvo i da mu je čast što će bita biti u školi koja nosi ime njegovog oca.

Nakon Osika branitelji su se u Gospiću susreti s gospićko-senjskim biskupima msgr. Zdenkom Križićem i msgr. Milom Bogovićem, odali su počast poginulima na spomeniku u središtu grada, posjetili su pivovaru Ličanka u Pazarištu. Ručak im je priredio preč. Luka Blažević u Pastoralnom centru u Ličkim Osiku. Na kraju posjeta ovom našem kraju zastali su u Širokoj Kuli kako bi odali počast kulskim žrtvama.

Izvor: Ličke novine

Foto: M.Č. / OŠ. Lički Osik

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se