Slavlje prve svete pričesti

Objavljeno   

Slavlje prve svete pričesti

U nedjelju 26. svibnja u našoj župi na svetoj misi u 11 sati bilo je posebno svečano, a svetu misu je predvodio župnik preč. Luka Blažević. Osamnaestero djece je po prvi put primilo malenog Isusa u svoje srce u maloj bijeloj hostiji.

Na početku svete mise recitaciju Dragi naši roditelji izrekli su Nikol Milković i Matej Bilen.

U prinosu darova sudjelovali su Lucija Rukavina (kruh), Nika Mravinac (vino), Josipa Špoljarić (voda), Ivan Ribić (križ), Ivona Vuković (Biblija), Viktorija Kapetanović (poklon), Lana Devčić (torba) i Ivano Ratković (svijeća) dok je tekstove za prinos čitao Luka Findrik.

Recitacije prije pričesti Očekivanje recitirali su Vedrana Mrnjavac i Mateo Dejanović, a recitaciju Euharistija Lucija Vlainić.

Nakon primljene svete pričesti Ljubav sama recitirala je Marija Tirić;  Tijelo Kristovo Pavla Milković i Anđela Smolčić, a recitaciju Isuse Luka Findrik i Lovro Holjevac.

Zahvalu roditeljima izrekli su Vedrana Mrnjavac, Nicol Milković i Ivano Ratković.

Svima čestitamo na sakramentu pričesti te želimo da im ovaj sakrament bude poticaj za sudjelovanje na svetim misama kako bi Isus uvijek mogao živjeti u njihovim srcima.

Prvu pričest primili su:

  1. Matej Bilen
  2. Mateo Dejanović
  3. Lana Devčić
  4. Luka Findrik
  5. Lovro Holjevac
  6. Viktorija Kapetanović
  7. Nicol Milković
  8. Pavla Milković
  9. Nika Mravinac
  10. Vedrana Mrnjavac
  11. Ivan Ribić
  12. Anđela Smolčić
  13. Josipa Špoljarić
  14. Marija Tirić
  15. Lucija Vlainić
  16. Ivona Vuković
  17. Ivano Ratković
  18. Lucija Rukavina

Foto: L.S.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se