U župi sv. Jurja u Korenici je održan Biskupijski susret ministranata

Objavljeno   

U župi sv. Jurja u Korenici je održan Biskupijski susret ministranata

U ponedjeljak 17. lipnja u župi sv. Jurja u Korenici održan je Biskupijski susret ministranata. Iz naše župe je sudjelovalo također nekoliko ministranata: Petra Knežević, Lucija i Marta Butković, Anamarija Idžanović, Karmela Špoljarić i Luka Findrik.

Godišnji biskupijski susret ministranata održava se svake godine. Posebno nam je ostao u pamćenju takav susret na Plitvicama 1997. Tada se okupilo oko 2.000 ministranata koji su tri dana boravili u šatorskom naselju. Bio je to susret ministranata Riječko-senjske nadbiskupije. Pred 20 godina zaživjela je Gospićko-senjska biskupija koja je nastavila takve susrete. Svake godine održava se u drugom mjestu. Ove je godine domaćin župa sv. Jurja u Korenici. U 9.30 sati počeli su pristizati grupe ministranata od Ogulina, Senja, Otočca, Gospića, Udbine, Slunja… Pristiglo je više od 160 ministranata. Djevojčica je više nego dječaka. U crkvi im je vlč. Josip Šimatović govorio o mučeništvu mladog svećenika Miroslava Bulešića koji je ostavio divno svjedočanstvo hrabrosti vjere i ljubavi prema Bogu i ljudima. Ovo je bilo ujedno priprema za pokorničko bogoslužje. Nakon pripreme ministranti su se ispovijedali. Okupilo se 14 svećenika pa ministranti nisu trebali dugo čekati na red. Nakon ispovijedi počelo je neobično misno slavlje. Svaka je misa neponovljiva, ona je zapravo događaj. A ova je za pamćenje. Puna crkva djece u bjelini. Pjevanje vodi otočki dječji zbor, a misu vlč. Mišel Grgurić okružen svećenicima, dvojicom đakona…. On je djeci progovorio jednostavno i razumljivo. Ako smo svi mi djeca Božja onda su ova djeca još i više. Djeca ostaju opomena nama odraslima u otvorenosti srca, strana im je zloba i pakost, raduju se životu u igri…

Nakon mise i zajedničke fotografije, slijedila je zakuska. Djeca su dobila sendviče, kolače, sokove…Rekreativni dio sve je pokrenuo: jedni su igrali nogomet na igralištu s umjetnom travom, drugi su se takmičili na kvizu znanja.  Nakon vrućina dobri Bog nam je podario zahlađenje pa je bilo ugodno druženje u igri i veselju…Djeca ovakve susrete doživljavaju na svoj način. U njihovom odrastanju ovo će biti  trenuci na koje će se vraćati i koji će ih hrabriti.

GSB

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se