Imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u Gospićko-senjskoj biskupiji

Objavljeno   

Imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u Gospićko-senjskoj biskupiji

Odlukom gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji:

- mons. Marijan Ožura prema Statutu senjskog kaptola Sv. Marije umirovljuje se u kanoničkoj službi (119/2019).

- vlč. Goran Antunović iz Družbe salezijanci don Bosca inkardiniran je u prezbiterij Gospićko-senjske biskupije (138/2019), te je razriješen službe župnika župe BDM Majke Crkve na Plitvicama i excurrendo upravitelja župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici te je imenovan župnikom župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upravitelj župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom (187/2019).

- vlč. Josip Tomljanović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Križa u Ogulinu (181/2019) i Povjerenikom za pastoral Roma Gospićko-senjske biskupije (194/2019).

- fra Tino Labrović, OFM, na prijedlog Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita razriješen je uprave župa Gračac, Lovinac, Sv. Rok i Ričice (182/2019).

- fra Ivan Šimunac, OFM, na prijedlog Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita imenovan je upraviteljem župa Gračac, Lovinac, Sv. Rok i Ričice (183/2019).

- fra Draženko Tomić, OFM, na prijedlog Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM razriješen je službe župnika župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upravitelja župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom (185/2019).

- fra Ante Bekavac, OFM, na prijedlog Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM razriješen je službe župnika župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i excurrendo upravitelja župe Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić Kamenici (186/2019).

- don Mate Kujundžić, SDB, na prijedlog Hrvatske salezijanske provincije imenovan je župnikom župe BDM Majke Crkve na Plitvicama i excurrendo upraviteljem župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici (188/2019).

- preč. dr. Željko Blagus razriješen je službe župnika Sv. Jurja mučenika u Zagorju i excurrendo župe Presvetog Trojstva u Modrušu, te je imenovan župnikom župe Sv. Josipa u Josipdolu i excurrendo upraviteljem župa Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić Kamenici (189/2019).

- vlč. Ivica Miloš razriješen je službe župnika Uznesenja BDM u Klancu i excurrendo župa Sv. Ivana Krstitelja u Aleksinici i Sv. Jakova, ap. u Donjem Pazarištu, te je imenovan župnikom župe Sv. Jurja, mč. u Zagorju i excurrendo župe Presvetog Trojstva u Modrušu (190/2019).

- vlč. Petar Šporčić razriješen je službe župnika župe Sv. Josipa u Josipdolu i službe duhovnog pomoćnika župe Sv. Križa u Ogulinu, te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Klancu i excurrendo upraviteljem župa Sv. Ivana Krstitelja u Aleksinici i Sv. Jakova, ap. u Donjem Pazarištu (191/2019).

-vlč. Josip Štefančić razriješen je službe povjerenika za Pastoral Roma Gospićko-senjske biskupije (193/2019).

GSB

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se