Župnik preč. Luka Blažević proslavio je 25 godina službe na našim župama

Objavljeno   

Župnik preč. Luka Blažević proslavio je 25 godina službe na našim župama

U nedjelju 21. srpnja na svetim misama u 9 i 11 sati župnik naših župa sv. Josipa u Ličkom Osiku i sv. Mateja u Širokoj Kuli preč. Luka Blažević proslavio je i zahvalio Bogu na 25 godina svećeničke službe na ovim župama. Na svetoj misi u 11 sati u koncelebraciji su sudjelovali vlč. Darko Rac, fra Ante Barišić, don Branko Čagelj i vlč. Đuro Cvitić.

Prvo čitanje pročitala je Katarina Jurković, psalam je otpjevao zbor mladih "Magnificat" iz Bibinja koji je ujedno pjevanjem animirao euharistijsko slavlje. Drugo čitanje čitao je Luka Findrik, a evanđelje je navjestio vlč. Darko Rac.

Propovjednik fra Ante Barišić u svojoj homiliji svima je približio Evanđelje, tj. govorio je o služenju Marte i Marije. Na taj način zahvalio je i župniku preč. Luki Blaževiću na njegovoj službi u našim župama.

Na kraju svete mise župnik se zahvalio svim vjernicima na zajedničkom suživotu svih ovih godina. U ime Pastoralnih vijeća naših župa i u ime prijatelja prigodni govor održala je članica Pastoralnog vijeća gospođa Ivana Đapić, a Robert Pešava i Katarina Horvatović Pavičić su župniku predali prigodni poklon. Posebno je emotivno bilo kada je župnik zahvalio Marici i Martinu Hećimović, Josipu Augustinu Vukeliću i Milici Jerković. Svima njima je poklonio papin blagoslov za nesebičan rad u crkvi svih ovih godina. Martin i Marica su dobili zahvalu za 25 godina davanja sebe u životu župe, Josip Augustin Vukelić iz Senja za pomoć našim župama svih ovih godina, a Milica Jerković za 10 godina rada u našoj župi. U ime Milice poklon je preuzela njezina kćer Martina jer se ona nalazi u bolnici u Zagrebu. Svima neka je jedno velika hvala.

Zbor mladih iz Bibinja je župniku također poklonio sliku Bibinja i zahvalio na taj način na pozivu za animiranjem ovog misnog slavlja.

Ave Mariu je otpjevao g. Balen, a zajedničko druženje je nastavljeno uz kolo KUD-a Lički Osik, tamburaški sastav Patriote i Stjepana Jeršeka Štefa i čašćenje kod župne crkve i kasnije u Pastoralnom centru naše župe.

Dragom župniku želimo još puno godina nesebičnog rada na službi u našim župama i zahvaljujemo dragom Bogu na daru svećeništva.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se