Osnovano Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Široka Kula

Objavljeno   

U Širokoj Kuli je 14. prosinca 2013. osnovano Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Široka Kula. Osnivačka skupština je održana u 17.00 sati u PŠ Široka Kula.

U prohladno predvečerje na osnivačkoj skupštini okupilo se u ugodnom prostoru školske učionice tridesetak entuzijasta. Na početku je nazočne pozdravio ravnatelj Škole Antonio Milinković, koji je svesrdno podržao ovu smjelu, hvalevrijednu inicijativu. Riječ je preuzela predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ivanka Vojvodić, srdačno pozdravila svoje Kuljane i goste, te predložila dnevni red. Tijekom skupštine je jednoglasno donesena Odluka o osnivanju Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Široka Kula, predstavljen je prijedlog Statuta koji je, nakon rasprave, jednoglasno prihvaćen, te su izabrani članovi tijela upravljanja. Odlučeno je da će Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Široka Kula biti upisano u registar udruga, a zastupat će ga Predsjednica Mandica Rukavina i dopresjednica Ana Vojvodić. Molitvu blagoslova za osnivanje HKUD-a predvodio je župnik Luka Blažević.

Prije dvije godine u selu je otvorena škola koja je uz crkvu postala centar svih događanja. Osnivanjem HKUD-a život sela će se dodatno obogatiti, a svakako je to i prilika za povezivanje, prvenstveno svih Kuljana raseljenih diljem Hrvatske i svijeta. Uz njegovanje kulturne baštine Široke Kule i svih okolnih mjesta, to je i glavna svrha osnivanja ovog društva.

Na kraju Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu Široka Kula možemo samo poželjeti uspješan rad i djelovanje, uz Božju pomoć i zagovor sv. Mateja i kulskih mučenika koji se sigurno u Nebu raduju kada mi živimo ljubav prema svojoj tradiciji, svome?? kraju i Domovini.

Svi zainteresirani koji bi htjeli doprinijeti radu HKUD-a ili sudjelovati u nekoj od sekcija (folklorna sekcija, tamburaška sekcija, pjevački zbor, literarna sekcija, dramska sekcija, likovna sekcija, etno radionica) mogu se javiti u Osnovnu školu u Ličkom Osiku i Župni ured Lički Osik. U planu je izrada web-stranice HKUD-a na kojoj će se nalaziti sve potrebne informacije.

Katica Marković

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se