Molitveni pohod na Ljubovo

Objavljeno   

Molitveni pohod na Ljubovo

U subotu 2. studenog na Dušni dan kada se prisjećamo svih naših vjernih mrtvih župljani župe sv. Mateja iz Široke Kule kao i prijatelji župe hodočastili su na molitvu do Jame Golubnjače na Ljubovu u znak sjećanja i odavanja počasti svim žrtvama čiji su posmrtni ostatci pronađeni u toj Jami te svim žrtvama čije se kosti još uvijek nalaze u raznim jamama i stratištima (iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata).

Ovo je bila inicijativa Ivanke Vojvodić koju je župnik rado prihvatio. Došavši do same Jame i kod spomenika, gospođa Ivanka je upoznala sve prisutne sa kratkom, ali mučnom poviješću ove Jame. U samoj Jami su pronađeni ostaci kostiju i njezinih roditelja. Slušajući to potresno svjedočanstvo, možemo zaključiti da još puno treba moliti i istraživati kako bi se došlo do prave istine. U ovoj Jami su pronađeni ostaci kostiju 12 žrtava, a još se traga za ostalim žrtvama koje još nisu pronađene kako bi obitelji žrtava napokon imale grob gdje bi zapalile svijeće za svoje najmilije.

Ovdje se također vidi kako je puno toga obećano prije nekoliko godina, a ništa od toga nije ostvareno. Sama Jama nije ograđena, sama cesta ili pristupni put je nikakav te nema nikakvog obilježja na glavnoj cesti kako bi netko znao da je ova Jama spomen obilježje. Ima puno propusta, a preostaje jedino molitva i nada da se to sve ispravi.

Nakon svjedočanstva Ivanke, župnik preč. Luka Blažević predvodio je molitvu za sve stradale, za sve žrtve koje su nađene kao i za sve one za kojima se još traga.

Po povratku svojim domovima stalo se na Ljubovu kod spomenika Oluje gdje se također pomolilo za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu kao i za one čija su imena uklesana u spomeniku.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se