Susret biskupa mons. Zdenka Križića s roditeljima djece koja se pripremaju za sakramente

Objavljeno   

Susret biskupa mons. Zdenka Križića s roditeljima djece koja se pripremaju za sakramente

U utorak 10. prosinca u 19 sati u Pastoralnom centru naše župe održan je susret biskupa mons. Zdenka Križića sa roditeljima djece koja se pripremaju za sakramente. Na početku susreta sve prisutne pozdravio je župnik preč. Luka Blažević.

Biskup Križić se u svojem obraćanju roditeljima osvrnuo i svima približio Molitvu te dao mnogo životnih primjera. Kao prvo, roditelji moraju moliti za svoju djecu jer to oni vide. U samoj molitvi trebamo dopustiti da ona bude susret s Bogom, tj. trebamo biti svjesni da smo u Božjoj prisutnosti. Važno je Bogu reći svoje želje, slabosti...,  i Bog će odgovoriti ako molimo iskrena srca. Samo je to ponekad teško prihvatiti jer nas Bog treba ispravljati. Moramo u srcu stvoriti odluku. Ona može biti i mala (neću biti ljut ovaj dan/tjedan, neću ogovarati...) jer bez odluke nema promjene.

Sama molitva vodi neke aktivnosti zauzetosti jer je spojena sa radom. Rad čovjeka spašava, a najgori umor dolazi od lijenosti i bezidejnosti. Sve trebamo raditi s ljubavlju i vjerom. Treba računati na poteškoće na tom putu kao i na iznenađenja. Svaku večer treba Bogu zahvaliti na proteklom danu. Svaka molitva, bila ona kratka ili dugačka veliki je blagoslov za obitelj i tu onda Bog djeluje.

Na samom kraju biskup Zdenko poručio je da u ovom svetom vremenu koji je pred nama trebamo naći trenutak za molitvu, a taj će trenutak onda sve posvećivati.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se