Započela je trodnevnica u čast sv. Josipu

Objavljeno   

Započela je trodnevnica u čast sv. Josipu

U ponedjeljak 16. ožujka u našoj župi sv. Josipa započela je trodnevna priprema za slavlje našeg župnog patrona sv. Josipa.

Prvi dan trodnevnice svetu misu u 18 sati je predvodio mons. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem.

Mons. Marinko je u svojoj homiliji progovorio i protumačio prvo čitanje u kojem je bila riječ o Naamu, vojskovođi aramejskog kralja i proroku Elizeju. Morao je poslušati proroka Elizeja i sedam se puta okupati u Jordanu. Tek kada je to ispunio, postao je čist. Ista je stvar bila sa svetim Josipom što se tiče poslušnosti. Morao je uzeti svoju ženu Mariju i Isusa i otići u izganstvo. U tuđoj zemlji su boravili oko 12 godina sve dok se nisu mogli vratiti u svoju domovinu. Tamo nisu imali uvjete slaviti Boga, ali u svojoj skrovitosti su mu zahvaljivali, čitali Sv. Pismo usprkos tome što nije bilo hrama niti mjesta za molitvu. 

Svima nama je bitna i veoma važna poslušnost našem Stvoritelju, tj. Bogu. Sveti Josip je slušao Boga kako bi spasio božansku Svetu Obitelj.

Budimo mi poput sv. Josipa koji sluša Boga ili poput Naama kako bi preko nas Bog progovorio.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se