Drugi dan trodnevnice

Objavljeno   

Drugi dan trodnevnice

U utorak 17. ožujka u našoj župi slavljena je sveta misa u 18 sati kao drugi dan trodnevne pripreme za naš župni blagdan sv. Josipa.

Svečanu svetu misu je predvodio župnik preč. Luka Blažević. Prije svete mise u 17:30 sati održana je pobožnost Križnog puta.

Glavna misao evanđelja je oprost i opraštanje. Petar je Isusa pitao koliko puta treba oprostiti, a Isus mu je odgovorio da treba uvijek oprostiti 70 puta 7, a to je neograničen broj. I gospodar je sluzi svome oprostio tolike milijarde, a on svome dužniku nije spreman oprostiti ni ono malo novaca. Mi smo ljudi slabi, nismo spremni jedni drugima opraštati, a očekujemo bezuvjetno praštanje od našeg Gospodina. Molimo Boga koji je sam ljubav i milosrđe da nam oprosti grijehe radi Imena njegova, radi miljenika njegovih kao što je sv. Ante i sveti Josip, zaštitnik naše župe. Njega je Bog izabrao za skrbnika svome Sinu Spasitelju našem, Isusu Kristu. Sveti Josip je prihvatio svoju ulogu, iako zahtjevnu, ali Bog štiti kako bi ispunio svoje poslanje.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se