Caritas naše biskupije i u ovo vrijeme pomaže potrebitima

Caritas naše biskupije i u ovo vrijeme pomaže potrebitima

Dok razgovaramo s ravnateljem Caritasa Gospićko-senjske biskupije velečasnim Lukom Blaževićem u caritasovom skladištu u Gospiću troje zaposlenika Caritasa, Kata Matanić, Katarina Horvatović Pavičić i Jure Brkljačić vrijedno pakuju pomoć potrebitima  s područja biskupije.

Uz uobičajenu pomoć koja bi od Caritasa potrebitima išla za Uskrs, došlo je i do dodatnih donacija uz pomoć Gospićko-senjske biskupije,ali i ljudi dobre volje. Tu je i pomoć u hrani iz nacionalne robne rezerve, a vlč.Blažević zahvaljuje se Peri Rukavini i cijelom zatvorskom sustavu u Gospiću koji im pomažu u dopremanju donacija.

U skladištu je trenutno oko 400 paketa koji će biti razaslani diljem biskupije koja je, treba i to spomenuti, granicama veća od županije. Svi oni koji Caritasu nešto žele donirati to mogu učiniti u Upravi Caritasa u Gospiću, ulica dr.Ante Starčevića 19.

Pitamo vlč.Blaževića o aktualnoj situaciji kada vjernici ne smiju u crkve. On nam kaže da svi slušaju naputke Civilnog stožera, kao i crkvenih čelnika. “Ja mogu poručiti svojim vjernicima da svaki dan u 18 sati i nedjeljom u 10 sati u kapelici župnog stana služim svetu misu, molim za njih. Povezani smo duhovno što je nekada i bitnije uz snažniju poruku, pogotovo u ovom kriznom vremenu“- kaže vlč.Blažević.

Caritas Gospićko-senjske biskupije uvijek vrijedno radi za pomoć i dobrobit potrebitima. “Važno je da smo svi zajedno. Pomozi bližnjemu pa će i tebi dragi Bog pomoći“- zaključuje vlč.Blažević, ravnatelj biskupijskog Caritasa.

Izvor: Lika-express

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se